Pressecenter

PRESSEMEDDELELSE

DM finalen 2010 på Hjallerup Pulling Arena

Øredøvende larm, tykke røgskyer, spænding og knivskarp konkurrence. Det er ingredienserne når Danmarks stærkeste specialbyggede traktorer, dyster i Hjallerup den 28. august. kl 11:00

Konkurrencen er sidste afdeling af Danmarksmesterskabet og det er en glæde at kunne præsentere netop denne DM finale i Hjallerup.

Stævnet bliver årets højdepunkt i DM serien, hvor traktorerne har en sidste chance for at tilkæmpe sig de vigtige DM point. Og til DM finalen får traktorerne ekstra point for at møde op!

Samtidig er det her ved DM finalen, at DM pokalerne for hele sæsonen bliver overrakt. Så mon ikke der også kan forekomme lidt ”champagnesprøjt”??

Over 50 traktorer, eller omkring 100.000 hestekræfter, stiller op ved konkurrencen i Hjallerup

 

Danmarks elite stiller op.

I de modificerede klasser er der masser af spænding. Her kæmper de store turboladede lastbilmotorer mod de snerrende V8 racermotorer og de brølende 12- og 18 cylindrede flymotorer.

I nogen af klasserne er der få point mellem top 3, så der bliver sikkert ikke sparet på

hestekræfterne.

Knivskarp konkurrence er der også i Pro Stock klassen. I toppen er det især ”mærkernes kamp”. Bliver det en IH, en New Holland, en John Deere eller en Case der vinder? De fleste i klassen har potentiale til at ende på sejrskamlen.

Kvalificering til Europamesterskabet.

Udover en præmiepulje på ca. 75.000,- kroner, dyster traktorerne også om vigtige DM point.

De traktorer som så har tilkæmpet sig flest DM point når efter dagens stævne, går nemlig videre til Europamesterskabet, for der at kæmpe om de ærefulde titler. Et stævne som Danmark i år er vært ved. Og derfor er kørerne endnu mere tændte og giver lige det sidste, for at sikre sig de vigtige og måske, afgørende DM point.

 

Tractor Pulling.

Tractor Pulling går i al sin enkelthed ud på, at de specialbyggede traktorer trækker en “slæde” længst muligt ud ad en 100 meter lang bane. Den traktor der trækker slæden

længst, har vundet. Slæden vejer mellem 15 og 20 tons.

Traktorerne kan være specialbyggede til formålet (modificerede), og er f.eks. monteret med toptunede diesel- og benzinmotorer fra lastbiler, fly, kampvogne og amerikaner biler.

Eller de kan være hårdt tunede standardtraktorer (super-, pro- og farm stock) og ligner en almindelig traktor, men udvikler 15-20 gange så mange hestekræfter. Traktorerne må kun trække på baghjulene.

Der bliver drøn på lørdag d. 28. august, kl. 11.00 , når porten slåes op på Hjallerup Pulling Arena.

Kontaktperson:

Jesper Østergaard Jensen

Ålborgvej 734

9320 Hjallerup

Jesper1981jesper@hotmail.com

 

På vores hjemmeside www.vendsyssel.tractorpulling.dk under ”Pressecenter” kan denne pressemeddelelse også downloades. Der findes der også billeder i høj opløsning.
Hjemmeside:
www.johndeere-pullingteam.dk

Hjemmeside:
www.teamhvilsom.dk

Kører: Henrik Svenningsen  By: Hjallerup   Tlf: 4052 3728
Hjemmeside:
www.bluerabbit.dk

Tips
Hvis de agter at besøge vores stævner, beder vi dem venligst akkreditere dem her. Så kan vi også forsyne dem med startlister og andre informationer op til stævnet.

Det anbefales at møde op ca. en halv time før stævnestart. De første vindere er allerede fundet efter 1 – 1,5 time.

Ved stævnet forefindes vores ”hovedkvarter”/information for enden af banen, i form af en kontor pavillon på en sættevognstrailer. Her bedes de henvende dem ved ankomst. Her får de så udleveret adgangstegn til det lukkede baneareal.

Her vil de også kunne komme i kontakt med vores presseansvarlige som kan hjælpe dem med kontakten til de forskellige teams, resultater, og andre spørgsmål de måtte have.

Det bedste sted at tage gode billeder er ud for 90-100 meter mærket. Halvvejs oppe af banen vil traktorernes hastighed være op imod 70 km/t og da kort lukketid så er nødvendig for at opnå skarpe billeder her, bliver de knapt så spektakulære som omkring 100 meter mærket.

Det er også lige værd at bemærke, at traktorerne godt kan trække en sky af støv og lignende efter sig når de passerer en. Også derfor kan det være en fordel at stå ved enden af banen. Også for deres fotoudstyrs skyld!

Hvis de ikke er i gang med at fotografere vil vi tilråde at opholder dem i det bageste område af banearealet.

Løb ALDRIG på over selve tractor pulling banen eller banens afløb. Dette gælder også mellem de enkelte træk, da der så kører servicetraktorer rundt på banen og præparerer banelegemet til næste traktor. Hvis de skal over på modsatte side af banen, så gå nedenom startstedet eller helt for enden af afløbsarealet.

Mere om Tractorpulling